Zbytky z rodinné večeře? Získejte snídani k večeři!
Snídaně k večeři je jednou za čas zábavná. Vejce, slanina, palačinky – to zní jako lahodný konec zimního pracovního dne. Ale co večeře k snídani? Ať už je to zbylá pizza, fazole nebo dokonce příliš mnoho rýže z včerejška, připravte se na pikantní začátek dne. Stačí otevřít ledničku a začít plánovat další lahodnou snídani.
Zde je několik našich oblíbených receptů na snídani – vše připravené ze zbytků včerejší noci. Užívat si!
Turecká snídaně pizza recept
Ať už vám zbývá kuře, krůta nebo dokonce hamburgery, proměňte jim mexickou snídani na pizzu pomocí tohoto jednoduchého receptu.
- 1 lb. těsto na pizzu
- 1/2 šálku salsy
- 5 vajec, míchaná
- 1 šálek drceného nebo kostičkového vařeného krocana
- 1 může zelené chilli
- 1 šálek zmrazených drcených hash browns
- 1 lžička Taco koření
- 1 šálek pepřového jackového sýra
Předehřejte troubu na 450 ° F. Vyválejte těsto na pizzu na povrch, který je lehce posypaný moukou nebo lehce pokrytý kukuřičnou moukou. Natřete salsu na těsto na pizzu. Nahoře s míchanými vejci, následovaná krůtou a zelenými chilli. Umístěte hash browns do misky a promíchejte s taco kořením. Doplňte pizzu hash browns. Syr rovnoměrně posypte na vrch pizzy, poté přeneste do trouby a vařte, dokud těsto není zlatohnědé a sýr se nerozpustí, 10 až 12 minut nebo podle pokynů na těsto na pizzu. Recept přes TasteandTellBlog.com
Dokonalý recept na sendvič se snídaní
Máte na výběr příliš mnoho zbytků z velkého rodinného jídla? Nakládejte je do tohoto masivního sendviče a udržujte své bříško šťastné až do spánku.
- Všechny vaše zbytky ze včerejška
Začněte grilovaným challahovým vaječným chlebem, potřete ho máslem, aby bylo hezké a zlaté. Na dně natřete brusinkovou omáčku. Skládejte vrstvy krůtího prsu. Udělejte tenkou pomazánku majonézy se špetkou česneku v prášku a čerstvým pepřem. Přidejte vrstvu bílé cibule a kandované sladké brambory. Nakládejte tmavé maso z nohou a stehen. Vezměte trochu nádivky, vložte do pánve a okraje rozkrojte. Celé to pokapejte omáčkou. Doplňte to druhým plátkem challah. Zakousněte se a děkujte! Recept přes Maxim.com
Recept na sladké bramboráky
Šťouchané sladké brambory se těžko ohřívají, aniž by ztratily krémovou strukturu a skončily s lepkavým nepořádkem na dně vaší pánve. Místo toho je připravte na snídani do vlhkých a něžných sladkých bramboráků.
- 1 1/4 šálku zbylých sladkých brambor
- 1/2 šálku zakysané smetany
- 3/4 šálku mléka
- 1 velké vejce
- 1 1/2 lžičky. javorový sirup a další k podávání
- 4 tbs. máslo, dělené
- 1 šálek univerzální mouky
- 3/4 lžičky. prášek na pečení
- 1/4 lžičky. prášek do pečiva
- 1/4 lžičky. kóšer sůl
- špetka muškátového oříšku
- špetka skořice
Smíchejte sladké brambory, zakysanou smetanu, mléko, vejce a javorový sirup ve střední misce. Rozpusťte 2 lžíce másla v mikrovlnné troubě nebo v malé pánvi a přidejte do směsi. Šlehejte, dokud nebude homogenní. Zkombinujte mouku, prášek do pečiva, sódu bikarbónu, košer sůl, muškátový oříšek a skořici ve velké misce a promíchejte. Přidejte mokré přísady k sušení a šlehejte, dokud se nespojí (nepřemíchejte). Na velké pánvi rozpusťte na středním ohni 1 lžíci zbývajícího másla a krouživým pohybem přikryjte pánev. Přidejte čtyři dávky šálku 1/4 šálku těsta pomocí zadní části naběračky a vyhlaďte je na 4palcové disky. Vařte, občas jemně vířte, dokud první strana není zlatohnědá, asi 2 minuty. Opatrně převraťte a vařte, dokud druhá strana nezhnědne a palačinky nejsou nafouknuté, asi o 2 minuty déle. Přeneste na talíř vložený do teplé trouby a opakujte, dokud nejsou upečeny všechny palačinky. Ihned podávejte s extra javorovým sirupem. Recept přes SeriousEats.com
Recept na snídani
Přizpůsobte si misku se snídaní tím, co máte v ledničce. Nabijte si bílkoviny, vlákninu a dobré tuky a zjistili jste, že můžete začít svůj den perfektně.
- 2 lžíce oblíbeného oleje
- 4 vejce, rozšlehaná
- 1 (plechovka 15oz) nebo zbylé vařené fazole
- Jakákoli zelenina, kterou máte po ruce, nakrájenou na kostičky – vařená nebo nevařená
- 1 avokádo, oloupané a nakrájené na plátky
- ¼ šálek salsy
- Sůl a pepř podle chuti
Na středním ohni zahřejte olej na pánvi. Přidejte vejce, za stálého míchání vařte. Rozdělte ohřáté černé fazole mezi dvě misky a přidejte vařená vejce. Navrch přidejte avokádo, salsu, pepř a sůl. Užívat si!
Recept na roztavené bramborové vafle
Také známý jako všemohoucí zbytky díkůvzdání, které zbyly, se v tomto receptu hodí všechno a cokoli.
Bramborové vafle
- 1 ½ šálku zbytkové bramborové kaše
- 1 šálek podmáslí
- 2 vejce
- ¼ šálek másla
- 1 šálek mouky
- 1 čajová lžička jedlé sody
- ½ šálku parmezánu
Sendvič
- zbytky krůtího, kuřecího, hovězího masa nebo tofu – vše, co máte po ruce
- 1 lžíce másla
- 1 avokádo
- 4 unce brie (nakrájené na plátky)
- zbytky brusinkové omáčky (pokud je to vůbec věc)
K výrobě vaflí. Ve střední misce smíchejte bramborovou kaši, podmáslí, vejce a rozpuštěné máslo, dokud nebude hladká. Přidejte mouku a sódu, dokud se nespojí. Složte parmezán. Připravte sendviče. Zahřejte pánvi na středním ohni a rozpusťte máslo. Jakmile je horký, přidejte krocana a nechte ho máslový a křupavý, asi 5 minut. Odstraňte z tepla. Přidejte avokádo do misky a lehce ho roztlačte se špetkou soli a pepře. Sestavte sendviče. Předehřejte troubu na 425 stupňů F. Vyložte plech na pečení pergamenem a položte vafle na plech. Rozložíme rozmačkané avokádo na čtyři vaflové trojúhelníky. Nahoře nakrájené plátky brie, pak teplé máslové krůtí maso, panenka brusinkové omáčky. Nyní uchopte vrcholy sendvičů a přidejte plátek nebo dva brie. Vložte pánev na 5 minut do pečicí trouby a pečlivě sledujte, zda se brie příliš nerozpouští! Během této doby si budete chtít smažit vajíčka – a poté je kombinovat a jíst. Recept přes Halfbakedharvest.
Recept na sendvič s měničem her
Sestavení tohoto chutného sendviče vyžaduje čas, ale změní váš život. Věř nám. .
- 1 kulatý bochník nekrájeného bílého chleba
- 1 šálek zbylých brambor
- 4 až 5 plátků krůty
- 1 vrchovatá lžíce omáčky
- 1 šálek zbytkové náplně
- 1 šálek brusinkové omáčky
Vyřízněte z bochníku „víčko“. Bochník dostatečně vydlabte, aby se vaše ingredience vešly, ale po stranách nechte pevnou stěnu chleba, aby vše drželo. Ve zbytcích vrstvy. Můžete to udělat a objednat se vám líbí, se všemi zbytky. Gravy pomáhá horní části zůstat na místě, když vyměňujete „víko“. “ Vraťte horní část zpět. Zabalte sendvič do voskového papíru a přilepte kolem něj provázkem, aby bylo vše pohromadě. Celé balení zabalte do fólie. Na sendvič položte pevnou desku na vaření. Nahoře s dobrou hmotností 10 liber (činky, dýňové plechovky nebo pytle s moukou). Nechte ho odpočívat 3 až 6 hodin pod váhou – můžete ho dokonce nechat přes noc. Poté rozbalte a nakrájejte na trojúhelníkové klíny. Podáváme se stranou horké omáčky nebo krémových sladkých brambor. Dělá asi 8 klínových sendvičů. Recept přes 300 sendvičů.
Recept na francouzský toast s dýní
Ať už se zotavujete ze svátku díkůvzdání nebo ze zimní rodinné hostiny, tento recept vás nadchne, když vyskočíte z postele a předehřejete troubu.
- 5 1/2 – 7 1/2 šálků kostek chleba
- 7 velkých vajec
- 2 šálky mléka
- 1 lžička vanilkový extrakt
- 1 1/2 lžičky. dýňový koláč koření
- 1/4 šálku dýňového pyré
- 3 tbs. (41-55 g) hnědého cukru na polevu
- 1/2 šálku: Ořechy, jako pekanové ořechy nebo ořechy
Nakrájejte jakýkoli druh chleba na 1-palcové kostky – doporučuji křupavou celozrnnou odrůdu, ale sendvičový chléb bude fungovat také. Stačí použít dostatek plátku k vyplnění lehce namazaného pekáče o rozměrech 9 × 13 palců, který je docela plný. Ve velké misce smíchejte vejce, mléko, vanilku, dýňové máslo a koláčové koření, dokud se dobře nespojí. Nalijte chléb a lžící nebo rukama zatlačte dolů, dokud není celý promočený a většinou zakrytý. Zakryjte saranským obalem nebo víkem a nechte přes noc v chladničce. Ráno předehřejte troubu na 350 ° F (176 ° C), odkryjte a obložte hnědým cukrem, dalším kořením dýňového koláče a ořechy (volitelně). Pečte po dobu 35-45 minut nebo zlatohnědě a již mokré. Ihned podávejte s javorovým sirupem, medem nebo agávovým nektarem. Zbytky skladujte v chladničce zakryté až na pár dní. Recept přes MinimlaistBaker.com
Recept na snídani se rýží
Objednali jste si včera příliš mnoho rýže od odběru? Přidejte do míchaného receptu několik míchaných vajec a máte zdravý a lahodný start do nového dne!
- 1 čajovou lžičku oblíbeného oleje
- 1 šálek studené, vařené rýže
- 1 nebo 2 vejce vařená vaším oblíbeným způsobem
- 2 zelené cibule, nasekané
- 2 čajové lžičky sójové omáčky
Na střední pánvi zahřejte olej ve velké pánvi. Rozložte rýži v pánvi v ploché vrstvě; vařte do chrumkava na dně, 2 až 3 minuty. Míchejte vejce do rýže, dokud nebude míchaná, asi 2 minuty více. Posypeme zelenou cibulkou nahoře. Dochutíme sójovou omáčkou.
Dobře odpočívejte a buďte připraveni jít!
Lepší spánek vede k lepšímu ránu, soustředí vaše cíle a sny na dosah. Hledáte další informace o spánku? Prohlédnout tyto příspěvky: